Galvada
Image default
Dienstverlening

Aanmaning voorbeeldbrief gebruiken

AANMANING VOORBEELD

Onlangs besloot ik dan om een bedrijfje te starten in de bouw. Voorheen werkte ik bij een bouwbedrijf. Eigen baas zijn, is altijd een droom geweest. Wel had ik veel geld nodig. Je moet immers een bedrijfsbus hebben. Daarnaast alle apparatuur die ik tijdens mijn werk nodig heb, moest ik aanschaffen. De bank gaf mij toen nog een lening. Uiteraard moest ik wel een verschrikkelijk erg goed ondernemingsplan op tafel leggen.
Met het geld op zak ging ik ondernemen. De business op poten zetten was ontzettend verschrikkelijk leuk. In de krant plaatste ik dan een advertentie. Er moesten wel toen opdrachten komen. Maar snel meldde zich de eerste klant. Goede en minder goede opdrachten. Zo moest ik toen bij oude dame een keuken installeren. En bij een onderneming moest ik een complete renovatie uitvoeren. Het ging me voor de wind, het geld stroomde binnen.
De administratie werd toen verzorgd door mijn vrouw. Er werd zeer goed gecontroleerd of iedereen op tijd betaalde. Toen de eerste wanbetaler zich voordeed, gingen we op zoek naar een aanmaning voorbeeld.

Een aanmaning voorbeeld had ik zo gevonden.

Via internet hadden we zo een onzettend goede voorbeeldbrief gevonden. De brief werd aangepast met onze gegevens. Het feit dat we een wanbetaler hadden, maakte haar toen furieus. Maar ondanks dit, ben ik nog steeds blij zelfstandige te zijn.
Zelfstandig ondernemer zijn heeft meerdere voordelen;
1. Je bent eigen baas.
2. Doorgaans verdien je dan meer dan wanneer je bij een baas werkt.
3. De dingen gaan zoals jij het bepaalt.
4. Minder leuke klussen kun je dan weigeren.
Mijn vrouw heeft de brief aangepast. Op de post gedaan naar de schuldenaar, zal er nu dan wel betaald worden? Maar de debiteur betaalde nog steeds niet.

Een openstaande bon, wat nu?

Alles liep toen lekker maar toen gebeurde het toch. Iedere zelfstandig ondernemer krijgt er meer te maken. Een bon bleef toen erg lang open staan. De schuldenaar deed dit zonder iets aan te geven. Alles was erg goed maar er werd simpelweg niet betaald. Ik heb toen geprobeerd de debiteur te bellen maar deze was telefonisch niet bereikbaar. Wat moest ik nu doen? Ik stuurde de schuldenaar een herinnering.
Maar hoe stel je zo’n laatste ingebrekestelling op? Ik wist niet hoe ik de aanmaningsbrief op moest stellen. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Ik besloot eens op internet te gaan rond zoeken. Hetgeen ik naar op zoek was vond ik eigenlijk direct bij Bill. Hier vond ik prima voorbeeldbrieven. Daar was ik net naar op zoek. Ik paste de laatste aanmaning aan en verzond deze naar mijn debiteur. Ook hierop weer geen reactie! Ineens heb ik besloten het incassokantoor in te schakelen. Gelukkig werd er daarna vrij snel betaald.
Een voordeel is dat ik nu een verschrikkelijk erg goede laatste aanmaning heb. Als debiteuren hun verplichting niet nakomen dan neem ik direct actie.

Voor meer info : Aanmaning voorbeeldbrief gebruiken

Leave a Comment