Een aantal dingen waar u op moet letten bij minnelijke schuldsanering

Met minnelijke schuldsanering kan er een einde komen aan uw financiële problemen. InBalans Budget Hulp Nederland zorgt ervoor dat u zo snel mogelijk van uw problemen afkomt. Wanneer u kiest voor een minnelijke schuldsanering zoeken de schuldhulpverleners de schuldeisers op, om een goede regeling te treffen. Daar zitten wel wat voorwaarden aan verbonden. Zo moet u schulden hebben waar u zelf niet meer uitkomt. Wel moet u ouder dan 18 jaar zijn, ingeschreven staan bij de gemeente waar u woont en een inkomen hebben. Samen met u zorgen de professionals ervoor dat uw financiële zorgen beetje bij beetje afnemen.

De plichten tijdens een minnelijke schuldsanering

Wanneer u in een traject van minnelijke schuldsanering terechtkomt, is dit niet vrijblijvend. InBalans Budget Hulp Nederland ziet erop toe dat u zich aan de afspraken houdt, zodat u snel van alle problemen af bent. Zo moet u bijvoorbeeld in het bezit zijn van een geldig legitimatiebewijs. Maar er is meer, zoals de inlichtingenplicht. U moet informatie aanleveren aan uw schuldhulpverleners, zodat de financiële situatie goed bijgehouden kan worden. Ook de medewerkingsplicht is van groot belang wanneer u het akkoord voor een minnelijke schuldsanering heeft gekregen. Hoe beter u meewerkt, des te makkelijker uw financiële zelfredzaamheid vergroten wordt.

Lukt een minnelijke schuldsanering niet? Dan is de wettelijke schuldsanering altijd nog een optie

Met minnelijke schuldsanering komt u in relatief korte tijd van uw financiële problemen af. De schuldhulpverleners proberen afspraken te maken met schuldeisers, zodat u van alle problemen af bent. Toch kan het zo zijn dat de schuldeisers daar niet mee akkoord gaan. Ook dan blijft InBalans Budget Hulp Nederland u steunen. Met een wettelijke schuldsanering (Wsnp) betaalt u in drie jaar, iedere maand een bedrag dat u kunt missen. Dit doet u op de rekening van uw bewindvoerder. Lukt dit? Dan begint u weer met een schone lei. Dit wilt zeggen dat de schuldeisers de restschuld niet meer kunnen eisen en dat u de schulden die u nog heeft openstaan, niet meer hoeft te betalen. Ook wanneer een minnelijke schuldsanering niet zou lukken, kan de professional u nog gewoon helpen.