Galvada
Image default
Woning en Tuin

Het ontstaan van de zwemspa

Carl Meyer begon zijn onderneming in het zwembad en de spa-industrie in 1956 Hij was net verkocht zijn LA Eureka Line trucking bedrijf dat verse vis vervoerd van het noorden van Californië naar Los Angeles en was op zoek naar iets anders te doen als hij las twee artikelen in de muur street Journal. Een artikel gericht een nieuw product genaamd glasvezel werd beweerd dat het gezicht van industrieën veranderen wereldwijd. Het andere artikel had te maken met de groei van de zwembad-industrie. Zij heeft verklaard dat in de toekomst een eigen zwembad voor in de buurt terug te werven zou zijn en er was een nationale Pool Show gepland op de Shamrock Hotel in Houston, Texas. Alle zwembad bouwers en dealers in heel de Verenigde Staten werden uitgenodigd om het zwembad te tonen aan alle mensen die geïnteresseerd zijn in het uitbreiden van het zwembad-industrie te verenigen wonen. Creatieve geest Carl’s gingen aan de slag met deze informatie als hij begon na te denken over wat er nodig zou zijn in de achtertuinen van deze mensen, naast de zwembaden, en hoe kon hij dit nieuwe glasvezel product te gebruiken om iets te produceren. Glijbanen, duikplanken en zwembad meubilair al opgedoken in zijn geest.

Wanneer Carl en Carol verhuisd naar een nieuw huis in West Covina, Californië in 1969, was er geen zwembad. Zoals Carl beschrijft, besloot hij, Marry een zwembad tot een spa,” toen hij installeerde een klein zwembad in de achtertuin met swim jets aan de ene kant van het zwembad. De zwemjets produceerde een sterke kracht van het water, waardoor het mogelijk is voor een zwemmer om te zwemmen in plaats van het kleine zwembad. Carl Meyer had de swimspa pionier!

De zwemspa is gemaakt met behulp van een gelcoat oppervlak versterkt met glasvezel. De gelcoat oppervlak bleek niet bevredigend door de effecten van zwembadchemicaliën.

In de vroege jaren 1970 Carl begon met behulp van thermoplastische te stappen voor zijn vinyl zwembad liners te maken. Vanuit die ervaring maakte hij de eerste swimspa dat thermoplastische folie die een betere afwerking van het oppervlak, versterkt met glasvezel basis verstrekt gebruikt. Hij ontwierp drie verschillende modellen in de 1970’s.

Carl was op zoek naar een andere productie-locatie in het midden van jaren ’70, toen hij toevallig een man te ontmoeten van Brownsville, Texas, die is het bevorderen van Brownsville voor nieuwe producenten. Carl was onder de indruk van wat Brownsville te bieden had en terwijl het voortdurend om zijn productie bedrijf in El Monte opereren, Californië begon hij een geleidelijke overgang naar een nieuwe locatie in de haven van Brownsville, Texas. Hij bleef ontwikkelen en produceren zwembad gerelateerde materialen, glijbanen, duikplanken, vinyl zwembad liners, zwembad meubels, spa’s, zwemspa’s en vrachtwagen beplating. Na verloop van tijd had zijn Brownsville fabriek meer dan 600 medewerkers en is ’s werelds grootste fabrikant van zwembad glijbanen, planken, en glasvezel Zwembad accessoires.

In de jaren 1980 Carl veranderd in een nieuwe lijn van zwemspa’s terwijl nog steeds het gebruik van thermoplastische materialen. De eerste swimspas waren drie meter diep. Klanten werden verzoeken swimspa modellen met dieper water in de jaren 1990, dus ontwikkelde hij een andere lijn aan die behoefte te voldoen. In de jaren 1990 Carl ontwikkelde ook een diepere commerciële swimspa dat zou therapeutische en revalidatie behoeften van de grotere atleet en andere fitness toepassingen.

In het midden van de jaren 1980 Carl aan een concurrent, SR verkocht zijn AquaSlide’n’Dive Company Smith, maar behield de divisie swimspa voor zichzelf. Momenteel 10 verschillende modellen van Aqua SwimSpas en drie Jacuzzi modellen worden vervaardigd in Carl’s Rio Plastics, Inc bedrijf in de haven van Brownsville. Elk model kan ingegraven of als een draagbare eenheid geïnstalleerd

Voor meer info : Het ontstaan van de zwemspa

Gerelateerde artikelen

Muurstickers kinderkamer: breng fantasie tot leven

Kies voor topkwaliteit

Verhuisdekens en pakdekens voor zorg van meubilering bij elke verplaatsing.