Galvada
Image default
Gezondheid

Hoe gezond is elektrisch roken?

Wellicht heb je de discussie over elektrisch roken de afgelopen jaren gevolgd. Gezondheidsgoeroes zijn van mening dat elektrisch roken slecht is en dat je er maar beter niet aan kunt beginnen. Volgens deze goeroes zou het elektrisch roken zelfs even slecht zijn als tabak roken. Echter is er nog nooit een recent onderzoek geweest waarbij grondig is uitgezocht hoe gezond een elektrische sigaret nou daadwerkelijk is. Goeroes die aangeven dat elektrisch roken slecht is, baseren zich hoofdzakelijk op verouderde onderzoeken. Verouderde e-sigaretten waren vaak van een erg slecht niveau en kwaliteit, waardoor het begrijpelijk is dat veel van dit soort sigaretten als ongezond worden / werden beschouwd.

Desondanks zijn nog veel landen wereldwijd gezien niet duidelijk of zij nu wel of niet voorstander zijn van het elektrisch roken. We doelen hierbij op de regelgeving. Er zijn in diverse landen regels en wetten opgesteld rondom elektrisch roken. In Amerika wordt de e sigaret zelfs gezien als een geneesmiddel. In Nederland is dit nog niet het geval en een e-sigaret valt ook niet onder de tabakswet die we in Nederland kennen. Mogelijk volgt dit op korte termijn, maar hier is nog geen besluit over genomen. Wel is het zo dat je wel van dit soort sigaretten mag kopen, maar echt openbaar reclame maken is naar verluidt nog niet toegestaan.

Dat het upcoming is, is wel duidelijk zelfs diverse sterren en acteurs in het buitenland worden met regelmaat gespot met een elektrische sigaret. Elektrisch roken is ook in Hollywood niet onbekend. Zo werd acteur Leonardo DiCaprio al eens gespot met een elektrische sigaret en niet alleen DiCaprio werd gezien met zo’n sigaret. Ook bekende celebrities als Britney Spears en Lindsay Lohan roken met regelmaat elektrisch. Hierdoor lijkt het er op dat dit niet alleen in Nederland een nieuwe trend wordt, maar ook wereldwijd gezien.

 

Voor meer informatie en aanbiedingen kan je trouwens ook terecht bij deze elektrische sigaret specialist.

Voor meer info : Hoe gezond is elektrisch roken?

Leave a Comment