Galvada
Image default
Gezondheid

Hoe kom je van moedervlekken af?

Hoe kom je van moedervlekken af?

Over het algemeen heb je weinig last van moedervlekken. Toch zijn er mensen die graag van deze pigmentvlekken af willen. Het kan zijn dat je hier medische redenen voor hebt zoals het last hebben van jeuk, te maken hebben met vorm- en kleurverandering of het gemakkelijk bloeden van de vlek. In dit geval kun je het beste de huisarts inschakelen om de moedervlek te laten behandelen. Echter wanneer je de pigmentvlek gewoon om ijdele redenen weg wilt hebben, dan kun je deze vlekken gemakkelijk laten laseren en anders zelf een huidblekende crème aanbrengen.

 

Laserbehandeling van moedervlekken

Bij een laserbehandeling is er sprake van een grote lichtbundel dat geschenen wordt op de moedervlek. De lichtbundel straalt behoorlijk wat energie uit waardoor uiteindelijk het overtollig pigment wordt vernietigd en de donkere pigmentvlek lichter wordt gemaakt. Het is wel zo dat het even kan duren voordat je resultaat ziet. Dit, omdat de overtollige pigmenten worden kapot gemaakt en daardoor wat schade aan de huid wordt toegebracht. Je kunt daarom vlak na de behandeling even last hebben van huidirritaties. De laserbehandeling is dus op zich best pijnlijk en niet ideaal, maar je kunt uiteindelijk wel na een paar laserbehandelingen van je moedervlek af zijn.

   

Een minder pijnlijke methode: een huidblekende crème

Een minder pijnlijke manier om van je moedervlek af te komen, of in ieder geval de donkere vlekken lichter te maken, is het aanbrengen van een crème. Dit niet alleen een stuk minder pijnlijk, maar het scheelt ook behoorlijk in de kosten. Desondanks kan een geschikte crème voor het gewenste resultaat zorgen. Belangrijk is wel dat het om een crème moet gaan die de pigmentvlek bleekt zonder de huid te beschadigen. De crème moet daarom niet teveel chemische stoffen bevatten die schadelijk zijn voor de huid en voor huidirritatie kunnen zorgen. Als je je wilt laten adviseren dan is Skinlight crème het proberen waard. Het is niet alleen een crème dat echt voor een gewenst resultaat zorgt, maar ook een natuurlijk product dat de huid spaart.

Voor meer info : Hoe kom je van moedervlekken af?

Leave a Comment