Galvada
Image default
Banen en opleidingen

Hoe u alleen informatie over een persoon kunt krijgen via zijn e-mail’u7 manieren om alles te weten

Hoe u alleen informatie over een persoon kunt krijgen via zijn e-mail'u7 manieren om alles te weten

Global recruitment

Bij het zoeken naar kandidaten in zoekmachines kunt u soms hele lijsten met waardevolle e-mails tegenkomen, bijvoorbeeld lijsten met geregistreerde hackathons. Maar wat als er geen informatie meer is? Hoe vind ik de namen of links naar de LinkedIn-profielen van deze mensen?

Voorheen was het niet moeilijk om mensen op Facebook of Google+ te vinden via e-mail, maar na de AVG werkten de meeste van deze methoden niet meer.

Er zijn echter nog steeds verschillende opties om meer informatie over mensen te vinden op basis van hun e-mailadres.

Er zijn dus 7 manieren om een ​​persoon te identificeren aan de hand van zijn e-mailadres:

# 1 zoekmachines

De meest voor de hand liggende en gemakkelijkste manier om meer informatie te vinden, is door te zoeken in Google en andere zoekmachines. Typ het geciteerde e-mailadres (“voorbeeld@voorbeeld.com”) in het zoekvak en zoek alle pagina’s die dat adres bevatten.

# 2 Plug-ins

De volgende eenvoudigste manier is om plug-ins en extensies van Google Chrome te gebruiken.

Tot voor kort werd Rapportive beschouwd als een van de beste tools, maar nadat het werd overgenomen door LinkedIn en omgedoopt tot “LinkedIn Sales Navigator”, werkte het niet zo goed. Voor Gmail is er een FullContact-tool en u kunt ook HubSpot Sales gebruiken.

# 3 Zoekmachines voor mensen

Er zijn veel systemen om contacten van mensen te vinden, maar de meeste worden betaald. Tot de gratis opties behoren: pipl.com en thatsthem.com (maar de tweede retourneert niet altijd de juiste gegevens.) U kunt ook de site socialcatfish.com proberen – dit is een betaalde service die goed werkt, maar met enkele beperkingen, opnieuw vanwege AVG. En nog een paar betaalde sites voor het vinden van informatie via e-mail: Spokeo.com, infotracer.com/, beenverified.com/ en verispy.com/

# 4 LinkedIn

U kunt ook proberen via e-mail op LinkedIn te zoeken, aangezien sommige mensen hun persoonlijke adressen rechtstreeks op hun profiel posten.

# 5 Zoeken op sociale media

Af en toe bevatten e-mailadressen geen combinatie van voor- en achternaam, maar enkele bijnamen, bijvoorbeeld ??????@mail.com. De kans is groot dat dezelfde persoon deze bijnaam gebruikt in andere sociale netwerken. Het is dus logisch om via Instagram, contact en Facebook te gaan en daar mensen te zoeken met vergelijkbare bijnamen en id-adressen.

Om dit niet handmatig te doen, kan de bijnaam worden doorgegeven via de knowem.com/service. Het zoekt 500 populaire sociale netwerken en applicaties en 150 domeinnamen. Als de persoon die u zoekt de bijnaam gebruikt die u ergens anders dan e-mail hebt gevonden, zal deze service deze vinden.

Een minder bekende kopie van deze service is com.lullar.com

# 6 Database

Er zijn sites waarop u kunt controleren of uw gegevens zich tussen de gehackte en gelekte databases bevinden. U kunt de gevonden e-mail in dergelijke services bekijken, bijvoorbeeld op Have I Been Pwned, en als u overeenkomsten vindt, kan dit u hints geven waar u de volgende kandidaat kunt zoeken. Als er bijvoorbeeld een e-mail is gevonden in een gelekte LinkedIn-database, is het logisch om ernaar te blijven zoeken op LinkedIn (met behulp van de 4e methode).

Het is zeer waarschijnlijk dat de naam van deze persoon onmiddellijk wordt gevonden als zijn e-mail of zelfs andere contacten in de database terechtkomen. Maar vergeet niet dat het gebruik van deze gegevens wordt beschouwd als een schending van de AVG. Dit is dus de meest ongewenste manier om leads te vinden.

# 7 Tools voor gegevensverrijking

De auteur van deze collectie, Jan Tegze, ontdekte deze methode / tool toen hij probeerde de persoon te vinden die zijn artikel had gestolen en het op zijn domein plaatste. Hij had geen contactinformatie en feedbackformulieren, en in het algemeen probeerde hij informatie over zichzelf te verbergen, omdat alle artikelen op zijn website waren gestolen.

Om zijn e-mailadres te vinden, onderzocht Ian eerst de site en kwam hij de login tegen die de persoon op zijn site gebruikte. Deze login hielp om de gebruikte Gmail te vinden. De mail was echter niet aan een naam gebonden, alleen aan een bijnaam.

Met behulp van een Google-e-mailzoekopdracht werd ontdekt dat de persoon apps op Google aan het maken was, wat ook een idee gaf van zijn verblijfplaats. Na nog een aantal manipulaties was het mogelijk om informatie te verzamelen over waar deze persoon woonde, wat hij deed, enz.

Vervolgens hebben we met behulp van de e-mailvalidatietool debounce.io de naam van de persoon kunnen vinden. Een zoekopdracht op naam en andere eerder verzamelde gegevens hielpen zijn profiel op LinkedIn te vinden. DeBounce kan de volledige naam en foto van de e-maileigenaar 40-70% van de tijd per e-mail vinden. Soms vindt het alleen een foto van de eigenaar van de e-mail, maar een Google-zoekopdracht naar afbeeldingen helpt om alle rest van de informatie te vinden. DeBounce verzamelt al deze gegevens van ~ 80 openbare en privébronnen.

Er zijn veel meer manieren om de persoon te vinden die eigenaar is van het e-mailadres dat u hebt gevonden. Zoek bijvoorbeeld naar vergelijkbare domeinen, open de geschiedenis van WHOIS-zoekopdrachten, enzovoort. Maar soms, zelfs nadat u alle methoden hebt geprobeerd, zult u geen enkele aanwijzing kunnen vinden. En dat is oké.

We hopen dat deze collectie je wat ideeën geeft over waar en in welke richtingen je moet graven.

search for a job

https://www.globalrecruitment.info/