Galvada
Image default
Beauty en verzorging

klussen: vroeger en nu

Alle producten die je kent zijn op een bepaald moment door iemand uitgevonden en bedacht. Vaak is er een groot voorafgaand proces voordat het product helemaal af is. Er zijn verschillende mensen met verschillende kwaliteiten nodig voor het ontwikkelen van een product. Mensen met verschillende kwaliteiten vullen elkaar aan en vormen hierdoor een goed team. Je hebt mensen die geniale ideeën hebben, maar deze niet zelf uit kunnen voeren. Stel dat je een idee in je hoofd hebt waarvan je zeker weet dat het nog niet bestaat en dat er mensen zijn die het willen. Dan moet je het wel uit kunnen voeren. Hier heb je technische mensen voor nodig die praktisch kunne werken zodat ze het voor je uit kunnen voeren.  

Als je terug in de tijd gaat realiseer je je dat de meest logische dingen toch een keer zijn uitgevonden, zoals tafels en stoelen. Hier is ook allerlei gereedschap voor nodig geweest wat ook eerst bedacht moest worden. Een voorbeeld van iemand die gereedschap in elkaar zet is Archytas. Hij was een filosoof en mathematicus en verzon een heleboel behulpzame instrumenten. Nog een bekende uitvinder was Archimedes. Hij heeft de welbekende Archimedes schroef uitgevonden. Deze schroef wordt niet gebruikt om dingen te verbinden, maar om te vervoeren. In die tijd was het een erg bijzondere uitvinding en er konden veel makkelijker vloeistoffen vervoerd worden. 

Tegenwoordig is het gereedschap veel uitgebreider als vroeger en kunnen we veel meer dingen zelf. Er bestaan nu zelfs zelfborende schroeven. Toch is het handig om in je schuur een gereedschapskist te hebben staan waar je je rvs bouten in kan bewaren. Als je bijvoorbeeld een schilderij of een plank op wil hangen, is het wel zo handig om je boormachine bij de hand te hebben om de klus te klaren. Kies wel altijd goed uit waar je je spullen op wil hangen.

Voor meer info : klussen: vroeger en nu

Gerelateerde artikelen

Hoe kan ik mijn donkere elle bogen en knieƫn mooier laten ogen

Tips om je huid lichter te maken

De beste hairextensions vind je in Soest