Galvada
Image default
Gezondheid

Ouderdom

Het liefst wordt iedereen honderd jaar, helaas is dit ons niet allemaal gegeven. Als je op een gegeven moment op een wat hogere leeftijd komt ontstaan er meestal ook wel een aantal gebreken. Meestal zijn dit slechts onschuldige ouderdomskwaaltjes maar wat iedereen wel wil voorkomen is dementie. Bij dementie worden mensen niet alleen vergeetachtiger maar ook krijgen mensen problemen met praten. De reden waarom de ene oudere wel dementie krijgt en de andere oudere niet is nog steeds niet helemaal duidelijk maar onderzoekers van de universiteit van Oxford hebben ontdekt dat mensen die erg vergeetachtig zijn gebaat zijn bij veel vitamine b.

Daarnaast zijn ouderen ook gebaat bij de inname van extra vitamine D. De huid zorgt er namelijk voor dat er vitamine d uit het zonlicht wordt opgenomen. De huid verzwakt echter naarmate de mens ouder wordt waardoor er ook minder vitamine d uit het zonlicht wordt opgenomen. Er is hierin ook nog een aanzienlijk verschil tussen mannen en vrouwen . Vrouwen zijn namelijk al vanaf hun 50ste levensjaar gebaat bij het slikken van extra vitamine d terwijl dit bij mannen op ongeveer hun 70e levensjaar ligt. Daarnaast is ook de topvitamins d12 van belang bij het ouder worden. Vitamine b12 wordt uit voeding, zoals vlees en vis, door het lichaam opgenomen. Enkel gaat dit moeilijker naarmate het lichaam ouder wordt. Een tekort aan vitamine b12 is zeer serieus en kan uiteindelijk zelfs zorgen voor zenuwstoornissen.

Het is daarom van belang dat oudere mensen extra vitamines tot zich nemen.  Dit kan vrij simpel via allerlei voedingssupplementen. Hiervoor hoeven oudere mensen nog geen eens meer het huis uit want vitamines zijn tegenwoordig ook makkelijk online te bestellen bij een webwinkel. Indien de bestellingen voor tien uur in de avond worden geplaatst zijn ze de volgende dag al in huis.

Voor meer info : Ouderdom

Leave a Comment