Galvada
Image default
Auto

Citroën Berlingo als bedrijfsauto, kopen of leasen?

Als je ondernemer bent en je zoekt een handige bedrijfsauto, dan is de Citroën Berlingo zeker een optie. Maar wil je die dan kopen of leasen? Een gekochte auto is helemaal van jou en je kunt ermee doen wat je wil. Maar die Citroën Berlingo leasen kan weleens goedkoper of gemakkelijker uitpakken – of beide natuurlijk. Ook bij een leaseauto kun je vaak kiezen uit veel opties en uitvoeringen. Wat zijn nu eigenlijk de voordelen van het leasen van een auto in plaats van gewoon kopen?

Financiële zekerheid van een leaseauto

Als je een auto koopt, moet je in één keer een groot bedrag neerleggen. Daarnaast kun je, zeker als de auto wat ouder wordt, onverwachts met kosten geconfronteerd worden voor reparaties en onderhoud. En wanneer je de ene maand veel meer kilometers maakt dan de andere, kunnen de brandstofkosten soms ineens oplopen. Een leaseauto geeft zekerheid; je betaalt gewoon elke maand een vast bedrag dus je weet vooraf waar je aan toe bent. Sparen, lenen of geld opzijleggen voor eventuele kosten is niet nodig, je lasten zijn keurig gespreid en staan bij het aangaan van het leasecontract vast. Zeker voor een ondernemer kan die duidelijkheid een uitkomst zijn.

Gemak van een leaseauto

Naast de financiële duidelijkheid biedt het leasen van een auto nog andere gemakken. Zo kun je steeds in een nieuwe auto rijden, met actuele techniek op het gebied van comfort, veiligheid en zuinig brandstofverbruik. Heb je daar geen behoefte aan, dan kun je juist weer besparen door een leasemaatschappij te zoeken die de gewenste Berlingo tweedehands kan leveren. En dat zonder de ongemakken die je tegenkomt als je een gebruikte auto zou willen kopen, waarbij je beducht moet zijn op slijtage en gebreken. En mocht je toch eens pech hebben; hulp onderweg, een vervangende auto – de leasemaatschappij regelt het voor je. Makkelijk toch?

Voor meer info : Citroën Berlingo als bedrijfsauto, kopen of leasen?

Gerelateerde artikelen

Hoge kwaliteit reinigingsmiddelen voor je wagen

Je auto verkopen voor het hoogste bedrag

Geen onverwachte autokosten

Leave a Comment