Galvada
Image default
Woning en Tuin

De voordelen van een laminaat vloer

Laminaatvloeren zijn een populaire keuze geworden voor zowel huiseigenaren als bedrijven vanwege de veelzijdigheid, duurzaamheid en kosteneffectiviteit. De laminaatvloer is opgebouwd uit lagen samengeperste materialen die door middel van een lamineerproces aan elkaar zijn gesmolten. Deze lagen bestaan uit een basis van vezelplaat of multiplex met een hoge dichtheid met daarop een fotografische laag die het uiterlijk van natuurlijk hout, steen of tegels nabootst. Vervolgens wordt een beschermende toplaag toegevoegd om krassen, vochtschade en vervaging tegen te gaan.

Bestand tegen krassen en deuken

Een van de grootste voordelen van laminaat is dat deze bestand is tegen krassen en deuken. Dit maakt het een uitstekende keuze voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen, woonkamers en keukens.

Laminaatvloeren zijn opgebouwd uit meerdere lagen die onder hoge druk met elkaar versmolten zijn. De bovenste laag is een doorzichtige beschermlaag die dient als schild tegen krassen, vlekken en vervaging. Deze laag is zo sterk dat zelfs zware meubels geen sporen achterlaten op het oppervlak. Bovendien kunnen eventuele deuken of krassen eenvoudig worden gerepareerd met gespecialiseerde kits die verkrijgbaar zijn bij de meeste bouwmarkten.

Eenvoudige reiniging en onderhoud

Nog een van de belangrijkste voordelen is dat het gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden is. Laminaatvloeren zijn gemaakt van een duurzaam, krasbestendig materiaal dat bestand is tegen vuil en vlekken, waardoor ze ideaal zijn voor ruimtes met veel verkeer, zoals gangen en entrees.

Het reinigen van laminaatvloeren is een fluitje van een cent in vergelijking met andere vloersoorten. Bij Solza.be treft u hiervoor zelf speciale reinigingsmiddelen. Gemorste vloeistoffen kunnen snel worden opgeveegd met een vochtige doek of dweil, zonder dat er resten achterblijven. In tegenstelling tot tapijt, dat om de paar maanden grondig moet worden gereinigd, hoeven laminaatvloeren alleen regelmatig te worden geveegd of gestofzuigd om ze er goed uit te laten zien. Bovendien houdt het gladde oppervlak geen stof vast zoals tapijten, dus mensen met een allergie zullen deze eigenschap waarderen.

Een breed scala aan stijlen beschikbaar

Ook is er een grote verscheidenheid aan stijlen beschikbaar is voor elke smaak en elk budget. Of u nu de voorkeur geeft aan hardhout, tegels of steen, er is een laminaatoptie die bij u past. Denk bijvoorbeeld aan een mooie visgraat laminaat. Tot slot, als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke optie voor uw huis: laminaten zijn vaak gemaakt van gerecyclede materialen, waardoor ze duurzamer zijn dan andere soorten vloeren.