Galvada
Image default
Auto

Je autokosten op peil

Bij leasen denk je vaak aan bedrijven die auto’s leasen. Het zijn vaak mooie, nieuwe auto’s. Ook particulieren kunnen goedkoop auto leasen. Heb je een auto nodig, dan kun je overwegen om een auto te leasen. Vooral als je geen eigen geld hebt zou je misschien geld moeten lenen om een auto te kopen. Als de rente hoog is, dan is auto leasen een goed alternatief. In Duitsland wordt dat vaak gedaan. Na afloop van de leasetermijn kun je eigenaar van de auto worden. Goedkoop een auto leasen is makkelijker dan je denkt. Er zijn vele bedrijven waar je een auto kunt leasen en er zijn ook verschillende vormen van leasen.

Leasebedrijven, waar vindt je die? Ben je zelf al klant bij een garage, dan kun je daar ook vragen of ze leasen. Het voordeel is dat ze je uitgebreid kunnen vertellen wat ze te bieden hebben. Omdat ze misschien veel ervaring in het leasen hebben, kunnen ze dat goed uitleggen. Daarnaast is het altijd nuttig om te vergelijken met andere bedrijven. Je kunt in je eigen omgeving gaan kijken of op internet vergelijken op goedkoop auto leasen. Elk bedrijf zal zijn voordelen benoemen. Om een compleet beeld te krijgen, is het belangrijk om te weten welk voorwaarden ze stellen.

Belasting Lease je een auto alleen voor privé gebruik, dan betaal je de gewoonlijke wegenbelasting. Een auto valt verder niet onder een aftrekpost. Gebruik je de auto ook zakelijk, dan moet je een berekening maken welke kosten je zakelijk gemaakt hebt en welke je voor privédoeleinden hebt. Je krijgt een bijtelling over de kilometers die je privé gereden hebt. Die bijtelling is afhankelijk van hoe milieuvriendelijk de auto is. Ook maakt de cataloguswaarde uit. De bijtelling wordt elk jaar aangepast. Je kunt de tarieven hiervoor vinden op de website van de belastingdienst

Voor meer info : Je autokosten op peil

Leave a Comment