Galvada
Image default
Verbouwen

Meerwaarde van contactlijm kopen bij spuitlijmconcurrent

Contactlijm is een van de meest handige maar ook veelgebruikte lijmsoorten die er beschikbaar zijn. Dit soort lijm wordt veelvuldig gebruikt in combinatie met de materialen waar we dagelijks mee werken. Doordat het zo’n veelgebruikte soort lijm is, kun je het nu ook zelf kopen in elke willekeurige hobby winkel.

Contactlijm wordt gemaakt van een aantal ingrediënten die ervoor zorgen dat het goed aanhecht aan verschillende materialen. De materialen die worden gebruikt als ingrediënten van de lijm zijn aardolie, cyclohexaan en butanon. De contactlijm kan makkelijk worden bespreken op willekeurige oppervlakten. De bestanddelen van de lijm zullen dan verdampen en daardoor ontstaat er een lijmfilm die ervoor zorgt dat de oppervlakten goed aangehecht zitten aan elkaar. Een belangrijk voordeel van contactlijm is dat het ervoor zorgt dat de twee oppervlakken van de producten goed vastzitten en niet meer kunnen verschuiven. Met warmte kan er worden gezorgd dat de lijm weker wordt. Daarom is het ook een soort lijm die het beste kan worden aangebracht als het warm is.

Waarvoor wordt contactlijm gebruikt?

Contactlijm wordt gebruikt om stickers vast te plakken, maar ook wordt het gebruikt voor etiketten. Als vloerbedekking moet worden bevestigd aan een ondergrond dan is contactlijm daar ook uitstekend voor geschikt. Het zorgt er namelijk ook voor dat de vloerbedekking niet meer kan verschuiven en het er netjes bij ligt. Meubels die gemaakt zijn van stof worden vaak ook vastgezet met contactlijm. Heb je je schoenen wel eens goed bekeken? Je schoenen bestaan uit verschillende onderdelen. Zo zit je zool vast aan de rest van de schoen en soms zijn er ook andere lederen onderdelen die vast worden gezet met contactlijm.

Deze populaire soort lijm kan worden ingezet voor verschillende doeleinden en dat maakt het dan ook een erg populaire soort lijm. Je kunt de lijm tegen een goedkope prijs kopen en toepassen op dagelijkse basis. De mogelijkheden die je hebt zijn eindeloos.

Voor meer info : Meerwaarde van contactlijm kopen bij spuitlijmconcurrent