Galvada
Image default
Huishoudelijk

Tafelzeil dat je kunt wassen, bestaat dat?

Heb jij wel eens een tafelzeil in de wasmachine gedaan? Hopelijk heb je dat nog nooit gedaan. Want gewoon tafelzeil is niet geschikt om te wassen in de wasmachine. Het overleeft een wasbeurt helaas niet. Toch is er wel degelijk tafelzeil dat wél in de wasmachine kan. In dit stukje gaan we het daar over hebben. Want wat is dan dat tafelzeil dat wél gewassen kan worden?

Stop je gewone tafelzeil niet in de wasmachine

Gewoon tafelzeil mag dus niet in de wasmachine. Dat geldt echter wel voor gecoate tafelkleden. Een gecoat tafelkleed is een tafelkleed met coating. Die coating zorgt ervoor dat je tafelkleed eigenlijk dezelfde voordelen heeft als dat je met een zeil zult hebben. Het is waterdicht en als je met eten of drinken knoeit, kun je dat makkelijk weer van je tafelkleed afvegen met een nat doekje. Een gecoat tafelkleed wordt door velen dan ook wel als tafelzeil gezien en deze mogen dus wel in de wasmachine. Ze mogen op 30 graden gewassen worden. Een nadeel van het wassen van gecoate tafelbekleding is dat er bij elke wasbeurt een beetje coating verdwijnt. Uiteindelijk zal de hele coating weg zijn. Dat betekend niet direct dat je tafelkleed onbruikbaar is hoor. Maar wel dat vlekken vanaf dat moment echt in het kleed kunnen trekken.

 

Gecoate tafelkleden zijn wasbaar

Gecoate tafelkleden hebben dus de eigenschappen van tafelzeil, maar zijn ook nog een wasbaar! Zo’n kleed biedt dus vele voordelen. Want naast het feit dat je vlekken gemakkelijk kunt verwijderen, geknoeid drinken niet door het kleed op de tafel komt en de leuke uitstraling, kan zo’n kleed dus ook nog eens in de zoveel tijd een keertje mee in de wasmachine. Ook ziet een gecoat tafelkleed vaak er wat chiquer uit dan pvc. Op Hiptafelzeil, een webshop die beide soorten tafelzeilen verkoopt, kun je eens een proefstaaltje bestellen van een wasbaar linnen tafelkleed en een pvc tafelzeil. Leg de staaltjes naast elkaar en zie en voel zelf de verschillen.