Galvada
Image default
Bedrijven

Vitamines

Het is voor iedereen belangrijk dat je genoeg vitamines binnenkrijgt. Zo voel je je veel beter wanneer je van iedere vitamine genoeg binnenkrijgt en kan te weinig vitamine tot vele vervelende lichamelijke en mentale problemen leiden. Vaak weten we wel dat het belangrijk is om vitamines binnen te krijgen maar we weten vaak niet welke vitamine in welke voedingsstof zit. Daarnaast is het vaak ook onbekend hoeveel we er van binnen moeten krijgen en of we überhaupt wel genoeg binnenkrijgen. Wanneer je niet genoeg vitamines binnenkrijgt kunnen verschillende klachten zich voordoen zoals vermoeidheid, slaaploosheid, problemen met de concentratie en lusteloosheid. Wanneer je erg lange tijd niet genoeg vitamines binnenkrijgt kan het zelfs voorkomen dat er ziektes ontstaan door het gebrek aan vitamine. Daarom is het belangrijk om te weten wat de symptomen zijn wanneer je niet genoeg vitamines binnenkrijgt.

Wanneer je niet genoeg vitamine A binnenkrijgt kan dit leiden tot een droge en doffe huid en haar. Ook kan je sneller ziek worden doordat je weerstand zal verminderen. Wanneer het vitamine A te kort erg lang aanhoudt dan kan dit uiteindelijk leiden tot nachtblindheid en in het ergste geval zelfs totale blindheid.

Wanneer je vitamine B12 te kort hebt, kan dit leiden tot afwijkingen in het hart- en zenuwstelsel. Daarnaast kun je ook geheugenverlies, een slechte concentratie of een depressie krijgen. Ook heb je een verminderde eetlust en verminderde reflexen.

Wanneer je vitamine D te kort hebt kan dit op verschillende leeftijden vervelende gevolgen hebben. Voor kinderen is het vooral belangrijk dat zij dit genoeg binnenkrijgen omdat zij dan verschillende ziektes kunnen krijgen. Ook is de weerstand verminderd wanneer ze dit niet genoeg binnen krijgen. Bij ouderen geeft vitamine D juist een grotere kans op botontkalking. Wanneer iemand een ernstig te kort aan vitamine D heeft kan dit uiteindelijk leiden tot spierkrampen of zwakte.

Bij een vitamine C te kort heeft iemand vooral last van een verminderde weerstand, verminderde wondgenezing, slapeloosheid, vermoeidheid en reumatische klachten.

Voor meer info : Vitamines

Leave a Comment