Galvada
Image default
Dienstverlening

Waarom natuursteen vloer schuren?

In deze blog gaan we het over hebben waarom en wanneer natuursteen vloer schuren nodig is. Natuursteen vloer schuren word meestal toegepast om de vloer te herstellen of om het te polijsten.

Schade herstellen

Als een natuursteen vloer beschadigd raakt is dit meestal geen probleem. Je kunt namelijk de bovenlaag laten weg schuren. Door natuursteen vloer schuren verdwijnt het bovenlaag met beschadiging. Zo ontstaat er een nieuwe laagje waar geen krassen of beschadiging op zit.

Polijsten

Als je wil dat de vloer als nieuw gaat glanzen moet je het laten polijsten. Aan polijsten gaat wel een proces aan vooruit. Hier word dan ook natuursteen vloer schuren toegepast. Dit om de vloer goed schoon te krijgen en al het vuil uit de bovenlaag te verwijderen. Als er namelijk nog vuil in de vloer zit word dit tijdens het polijsten erin gewreven. Zo word het vloer dof en krijgt het geen glans. Dankzij natuursteen vloer schuren verdwijnt al deze vuil en krijgt de vloer zijn oorspronkelijk glans terug.

Het moet wel door een vakman gebeuren want voor natuursteen vloer schuren heb je speciale apparaten nodig. Vaak is er zelfs een schuurmachine met diamant kop nodig. Dit is vooral het geval bij marmer.

Voor meer info : Waarom natuursteen vloer schuren?

Leave a Comment