Galvada
Image default
Auto

Wat is een leaseauto?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun auto te leasen in plaats van een auto te kopen. Maar wat houdt dat nu precies in, het leasen van een auto? En wat zijn de voordelen van het leasen van een auto, ten opzichte van het kopen van een auto? Wij leggen het je hier uit. 

Wat is een leaseauto?

Een bedrijfsauto leasen is eigenlijk niet meer dan een auto die door een leasemaatschappij voor lease ter beschikking wordt gesteld. Dit betekent dat de auto eigendom blijft van de desbetreffende leasemaatschappij. Je bent bij een lease auto dus zelf geen eigenaar van de lease auto, dat is de leasemaatschappij namelijk al. Deze leasemaatschappij is meestal ook verantwoordelijk voor het grote onderhoud van de desbetreffende auto. Als je werkzaam bent bij een bedrijf, kun je een bedrijfsauto leasen. Dit is een vorm van leasen die het meeste voorkomt. Je kunt echter tegenwoordig ook privé een auto leasen, er zijn echter veel meer mensen die kiezen voor het leasen van een bedrijfsauto. Het leasen van een privé auto is nog niet zo bekend. 

Wat zijn de voordelen?

Er zitten vele voordelen aan het leasen van een auto. Zo kun je dankzij het leasen steeds weer over een relatief nieuwe auto beschikken. Daarnaast heb je bij een lease auto altijd garantie, bij een koopauto is dit niet het geval. Daarnaast zijn je maandelijkse kosten veel minder hoog bij het leasen van een auto. Wanneer je een auto koopt zijn je maandelijkse lasten daarentegen veel hoger. Omdat je steeds relatief nieuwe modellen rijdt, zal het je weinig moeite kosten om ook weer van je auto af te komen. Dit is ook een groot voordeel aan het leasen van een auto. Een ander voordeel is dat de kosten van tevoren al helemaal vaststaan. Je hoeft alleen nog maar benzinekosten erbij te tellen, verder staat alles al vast. Daarnaast ben je ook volledig verzekerd door de desbetreffende leasemaatschappij.

Voor meer info : Wat is een leaseauto?

Leave a Comment