Galvada
Image default
Aanbiedingen

Wat is een matras topper?

Wat is een matras topper?

Een matras-topper is een laag dempingsmateriaal dat op het bovenste oppervlak van uw matras ligt, meestal onder een hoeslaken. In tegenstelling tot pillow-tops of Euro-tops, zijn toppers niet vastgemaakt aan de matras en kunnen ze op elk moment verwijderd worden.

Het doel van een topper is om het gevoel in uw matras te verbeteren. Omdat dempende materialen na verloop van tijd verslechteren en zachter worden, zal het oppervlak van een matras ongelijk worden door lichaamsindrukken en indrukkingen. Dit kan de ondersteuning verminderen en leiden tot pijntjes en kwaaltjes. De meeste toppers voelen zacht tot matig aan, en zijn bedoeld om een stevige matras extra te dempen. Sommige toppers zijn echter aan de stevigere kant en bedoeld voor matrassen die te zacht aanvoelen.

Matrasonderlegger

Veel voorkomende vulmaterialen voor toppers zijn traagschuim, polyschuim, latex, dons en veren, dons alternatieve vezels, en wol. De meeste toppers zijn 1,5 tot 4 inch dik. De termen “matrasonderlegger” en “matras topper” worden vaak door elkaar gebruikt, maar dit is technisch onjuist. Onderleggers zijn dunner dan toppers en zijn bedoeld om het comfort enigszins aan te passen. Sommige onderleggers zijn ook waterdicht en kunnen de matras beschermen tegen schade door vloeistoffen. Toppers zorgen voor een aanzienlijke comfortaanpassing en zijn bijna nooit waterdicht.

Wat is de beste manier om een matras-topper schoon te maken?

Veel schuimrubberen en latex toppers hebben afneembare hoezen die in de wasmachine kunnen. Zorg ervoor dat u de specifieke instructies op het onderhoudsplaatje van de hoes volgt. De schuim- of latexkern moet alleen ter plekke worden gereinigd als dat nodig is, omdat machinewas deze materialen permanent kan beschadigen.

Als de hoes niet afneembaar is, is chemisch reinigen waarschijnlijk de veiligste methode om uw topper te onderhouden. Sommige toppers met een donzen alternatief of wollen vulling kunnen technisch gezien in de wasmachine, maar na verloop van tijd kunnen ze aanzienlijk krimpen en het materiaal aantasten. Toppers met grotere afmetingen kunnen ook te groot zijn voor huishoudelijke wasmachines.

Hoe kunt u voorkomen dat een matras topper verschuift?

Helaas is glijden een probleem voor veel eigenaars van een topper 180×200. Sommige toppers zijn uitgerust met elastische lussen die rond de hoeken van uw matras passen, of “anti-slip” bodems die tractie bieden en buitensporig verschuiven voorkomen. Als een topper deze eigenschappen niet heeft, kan hij tijdens de nacht over uw matras glijden – vooral als hij aan de lichte kant is.

De topper onder een hoeslaken stoppen kan dit probleem verminderen, net als de topper met een vlak laken bedekken en de randen onder uw matras stoppen. Zorg er ook voor dat de topper en de matras dezelfde afmetingen hebben.

Wat zijn de voordelen van een matras topper?

Als u uw matras al een paar jaar heeft en oneffenheden in het oppervlak opmerkt, kan een topper u helpen nog een paar jaar uit uw matras te halen voordat u een nieuwe koopt. Dit moet echter als een tijdelijke oplossing worden beschouwd. De topper zal – net als uw matras – bij voortdurend gebruik indrukken en indeukingen ontwikkelen.

Toppers kunnen ook een goede aanvulling zijn voor logeerkamers, vooral als uw overnachtende gasten slapen op uitklapbare banken, futons, en andere oppervlakken die mensen vaak ongemakkelijk vinden. Hetzelfde geldt als u gasten heeft die op de vloer slapen. Bovendekens voor logeerkamers gaan meestal langer mee omdat ze minder vaak worden gebruikt.

https://dvhn.nl/commerciele_content/9-tips-om-je-matras-langer-mee-te-laten-gaan-28175288.html