Galvada
Image default
Financieel

Welke lening past bij mij?

De meest gebruikte leningen zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. De andere typen leningen zijn bijna allemaal afstammelingen van deze twee typen. Er wordt bij het doorlopend krediet geld geleend tot een maximaal bedrag dat geleend kan worden. Dit leenbedrag is bekend in de financiële wereld als de kredietlimiet. Het is na de eerste keer geld opnemen mogelijk om opnieuw geld op te nemen tot het maximale bedrag als het krediet afgelost is.

Bij de persoonlijke lening bepaal je vooraf de looptijd van de lening, de hoogte van de rente en de kosten. Nogmaals geld opnemen na de eerste keer is geen optie bij de persoonlijke lening. Bij een krediet wordt het bedrag normaliter gebruikt voor het betalen van een product. Indien je een product in gedeeltes koopt ga je ook een krediet aan zoals bij geld lenen binnen 1 uur op je rekening.

De keuze van een kredietverstrekker

Over het afsluiten van een lening moet niet te gemakkelijk over gedacht worden. Het is niet handig om in een paar uur een lening afsluiten. Je bent niet in staat in een avondje een verantwoord besluit te maken. Een goede voorbereiding nodig wanneer je een lening neemt. Kijk welke opties er zijn en wat het meest bij je financiële situatie past. Je moet niet op zonder nadenken en op goed geluk op het advies van een adviseur bouwen. De aanbieder moet een vergunning bij de AFM hebben voor het verstrekken van kredieten.

De prospectus doornemen

Als je je geld wilt weten zijn de belangrijkste informatie in de offerte te vinden. In veel gevallen is de prospectus met lening informatie ook te vinden op de website van de kredietverstrekker. In de prospectus staat alles uitgelegd over de lening. Alle voorwaarden staan erin vermeld maar ook het rentepercentage. De prospectus geeft veel waardevolle informatie over de lening waardoor het belangrijk is om de prospectus door te nemen. Dit is net zo belangrijk als de offerte doorlezen. Ook de kleine lettertjes in de offerte zijn van belang. Vraag bij meerdere kredietaanbieders minstens twee offertes aan. De bedragen van aflossingen bij een minilening direct gestort, zijn de effectieve rente en de looptijd van de rente zijn belangrijk om te weten.

Voor meer info : Welke lening past bij mij?