Galvada
Image default
Winkelen

3 tips voor je eerste werkdag

Heb jij een nieuwe baan en breekt je eerste werkdag bijna in? Waarschijnlijk zul je dan best een beetje zenuwachtig zijn. Ook al wil je het niet toegeven, een eerste werkdag gaat altijd gepaard met een klein beetje spanning. Maar maak je geen zorgen. Als je een aantal tips volgt, kan er niks mis gaan. Lees snel verder om erachter te komen wat deze tips zijn.

Tip 1: Kom op tijd!

Wat je natuurlijk niet wilt op je eerste werkdag, is om meteen een verkeerde indruk te geven aan je werkgever. Het is misschien belangrijk dat je indruk maakt op je collega’s, maar een goede indruk achterlaten op je werkgever is minstens zo belangrijk. Je wilt laten zien dat hij of zij een goede keuze heeft gemaakt door jou aan te nemen. Zorg dus dat je op de eerste dag voorbereid en op tijd op kantoor bent. Een half uur van te voren is een beetje overdreven, maar tien minuutjes kan zeker geen kwaad. Dan heb je even rustig de tijd om je voor te bereiden op de dag en ben je misschien ook nog eens als eerste bij het koffiezetapparaat!

Tip 2: Kleed je gepast

Zoals ik al zei, waarschijnlijk wil je op je eerste werkdag ook een goede indruk maken op je collega’s. Hier moet je bovendien nog een tijdje mee samenwerken. Een goed begin hiervoor is om met een stijlvolle outfit op kantoor te verschijnen. Natuurlijk verzekerd een goede outfit er niet van dat je beste vrienden zult worden met je collega’s, maar je komt in ieder geval verzorgd en voorbereid over. Draag op je eerste pak dus nette kleding en goede schoenen. En vergeet ook niet om een beetje van je persoonlijke stijl aan je outfit toe te voegen. Zo droeg ik zelf op mijn eerste werkdag mijn favoriete schoenen van Floris van Bommel. Dit zijn klassieke lakschoenen met een uniek printje. Hierdoor laat je meteen iets van je persoonlijkheid doorschemeren en heeft iedereen meteen een klein beetje een idee van wie je bent.

Tip 3: Wees jezelf!

We hebben inmiddels al geconcludeerd dat je waarschijnlijk een goede eerste indruk wilt achterlaten op de werkvloer. Wat je echter niet moet vergeten, is dat je geen showtje moet op gaan voeren. Doe jezelf niet voor als iemand anders en wees lekker jezelf! Langer dan een dag kun je het namelijk toch niet volhouden om anders te doen dan je echt bent. Dus aangezien je hier nog even moet werken, is het belangrijk dat je ook op de eerste werkdag gewoon lekker jezelf bent!

Voor meer info : 3 tips voor je eerste werkdag