Galvada
Image default
Financieel

Autoverzekering aanpassen of overstappen

Autoverzekering aanpassen of overstappen

Een autoverzekering berekenen of simuleren is niet alleen handig tijdens de aanschaf van je eerste auto, maar ook als je er reeds een afgesloten hebt. Want het is slim om jaarlijks een vergelijking te maken. Wellicht volstaat een dekking niet meer of is de gekozen verzekering te hoog voor de leeftijd van je auto. Houd bij opnieuw een autoverzekering berekenen of simuleren rekening met je nieuwe situatie. Zo kom je erachter of het verstandig is over te stappen of de verzekering aan te passen.

 

Tussentijds verlagen van je autoverzekering

Het is verstandig om na te gaan of je huidige autoverzekering nog bij je past. Als je dit doet, moet je een aantal gegevens bij de hand houden. Zoek bijvoorbeeld de dagwaarde van je auto op, want dit is eventueel wat je terugkrijgt. Daarnaast kun je het werkelijk aantal schadevrije jaren bij je verzekeraar terugvragen. De verzekeraars zijn verplicht je deze informatie te geven. Op basis van deze gegevens kun je bepalen of het tussentijds verlagen van je autoverzekering verstandig is. Houd hierbij wel rekening met de voorwaarden van je huidige verzekering.

 

Overstappen van aanbieder

Als blijkt dat je huidige aanbieder niet bij je past, moet je de verzekering opzeggen. Enkele verzekeraars helpen je bij het overstappen, maar in sommige gevallen moet je het zelf regelen. Echter dien je rekening te houden met eventuele opzegtermijnen en opzegkosten. Ook hiervoor dien je de voorwaarden in te duiken. Zet vervolgen alles op papier. Online zijn er voorbeelden te vinden. Zorg er vervolgens voor dat jij schriftelijk een bevestiging terugkrijgt zodat dit in uiterste gevallen als bewijs kan dienen.

Voor meer info : Autoverzekering aanpassen of overstappen

Gerelateerde artikelen

Een carrière als internetmiljonair

Welke lening past bij mij?

De servicepakketten

Leave a Comment