Galvada
Image default
Auto

Geen onverwachte autokosten

Steeds meer mensen kiezen vandaag de dag voor een lease auto. Dat is niet vreemd, want een auto leasen kan een hele uitkomst zijn voor veel mensen. Je kunt kiezen voor een tweedehandsauto, maar een lease auto heeft in vergelijking met zo’n auto diverse voordelen. Met een tweedehands auto kun je onverwachts voor veel kosten komen te staan. Als je pech hebt, kan ook een nieuwe auto onverhoopt een smak geld kosten. Er kunnen ineens problemen met de remmen op komen zetten, of een lampje begint te branden dat niet hoort te branden. Indien het olielampje brandt, kun je hier relatief makkelijk zelf iets aan doen: het oliepeil checken en de olie bijvullen. Maar wat als het motorlampje brandt?

Onderhoud

De kans hierop is bij een nieuwe auto uiteraard wel kleiner, omdat je er vanuit mag gaan dat het autobedrijf een goed werkende auto heeft afgeleverd. Hoe ouder de auto, hoe groter de kans dat onderdelen uit het motorblok aan vervanging toe zijn en de auto dit op een of andere manier laat merken. De garage waarbij je de auto in onderhoud hebt, zal proberen te voorkomen dat je auto je laat staan. Daarvoor is de APK natuurlijk ook handig. Na een bepaalde kilometerstand zal de distributieriem bijvoorbeeld vervangen moeten worden, moet de olie ververst worden en zal gekeken worden of de auto in het algemeen nog naar behoren werkt.

Kosteloze reparatie

Vergeet de banden hierbij niet! Bij een profiel lager dan 1 mm mag je weg niet meer op en zullen je banden toch echt vervangen moeten worden. Hiervoor heb je natuurlijk wel behoorlijk wat kilometers moeten rijden. Voor al deze kosten, gepland en onverwacht, zal je zelf op moeten draaien. Tenzij je een lease auto hebt: dan zitten al deze kosten gewoon bij je leasecontract in. Afspraak maken, auto heenbrengen, auto ophalen en klaar.

Voor meer info : Geen onverwachte autokosten

Leave a Comment