Galvada
Image default
Vakantie

Op vakantie met de auto

Er zijn veel verschillende manieren hoe je op vakantie kan gaan. Je kan bijvoorbeeld met het vliegtuig, met de boot of gewoon met de auto. Dit ligt natuurlijk ook wel aan de bestemming van je reis. Als je in Europa blijft is het makkelijker om met de auto te gaan als dat je ergens aan de andere kant van de wereld moet zijn. Mensen die gaan kamperen gaan vaak met de auto. Voor kamperen heb je een hoop spullen nodig die je niet in je handbagage mee kan nemen in het vliegtuig. Als je bijvoorbeeld naar Zuid-Frankrijk of Spanje gaat, is het al snel 2 dagen rijden. Je wilt natuurlijk dat deze reis zo comfortabel mogelijk verloopt en daarom lees je in dit artikel een aantal tips over reizen met de auto. 

Voordat je op reis kan gaan, moet je zeker weten dat je auto de reis aan kan. Doe daarom een paar dagen voorafgaand aan de reis een autocheck. Je kan dit laten doen, of als je een beetje verstand hebt van auto’s kan je het zelf ook wel voor elkaar krijgen. Zorg in ieder geval dat de bandenspanning juist is, er genoeg koelvloeistof aanwezig is en alle verlichting het doet. 

Schaf een achteruitrijcamera set aan. Hiermee kan je zien wat er achter de auto gebeurt en kan je makkelijker achteruitrijden en inparkeren. Dit is ook erg praktisch als je met een camper reist. Er is namelijk ook een trailer camera verkrijgbaar 

Vertrek ‘s nachts! Als je veel uren op een dag wilt rijden, is het het beste om rond een uurtje of 4 al te gaan rijden. Zo is het ook nog lekker rustig op de weg en heb je de hele dag om kilometers te maken.  

In sommige landen moet je bepaalde spullen verplicht in je auto hebben liggen. Check dit dus ook voordat je op pad gaat. 

Voor meer info : Op vakantie met de auto