Galvada
Image default
Dieren

Hoe maak je je viervoeter blij?

Jammer genoeg kunnen huisdieren niet met je praten en daardoor weet je dus ook niet echt goed wat je huisdier wilt of denkt. Daardoor is het altijd maar een beetje inschatten en aanzien wat er gebeurd. Soms heb je wel eens het gevoel dat je huisdier niet helemaal goed in zijn of haar vel zit en daar wil zeker iets aan doen, het is niet leuk om een deel van je gezin er somber uitziet. Dus hier zijn manier om je trouwe viervoeter waar blij te maken.

 

Een beetje beweging

Katten en honden houden heel erg van beweging, dus een rondje om het park of een boswandeling zal je huisdier al veel goeds doen. Nu doe je dat met katten minder snel natuurlijk, maar laat ze af en eens naar buiten gaan, als je in een druk gebied woont is het ook mogelijk om eventjes naar een andere plek te gaan om je kat daar even te laten rond lopen met een riempje.

 

Verzorgen en verwennen

Soms heeft je huisdier eens wat extra’s verdiend en natuurlijk houden ze heel erg ervan om verwend te worden met wat lekkers, je hond zal staan te springen voor wat lekkere hondenbrokken, maar niet te vaak natuurlijk. Je kat of hond dient ook goed verzorgd te worden, goed gewassen worden met de juiste shampoo en zorg ervoor dat ze hun eigen plekje hebben zoals een katten- of hondenmand, waar ze even kunnen relaxen.

 

Vrienden maken

Honden en katten kunnen uiteindelijk het beste spelen en lol maken met andere soortgenoten. Dus laat ze ook eens met wat andere honden en katten in aanraking komen. Natuurlijk zijn ze helemaal blij met het feit dat je voor ze zorgt en dat er voor ze bent maar het is ook wel eens goed om meerdere vriendjes te maken en even helemaal los te kunnen gaan met elkaar.

Voor meer info : Hoe maak je je viervoeter blij?