Galvada
Image default
Management

MBA in operations management

Met de opkomst van e-commerce en de vooruitgang in productie- en productietechnologie en -processen hebben bedrijven behoefte aan een nieuwe en verbeterde vorm van operations management. Dit heeft geleid tot de oprichting van een MBA in Operations management programma.

 

Sommige business schools bieden MBA-specialisaties in operaties, terwijl andere verwante programma’s aanbieden op gebieden zoals logistiek en supply chain management.

 

Een MBA in Operations Management kan studenten voorbereiden om verschillende aspecten van een bedrijf te behandelen, zoals planning, productie, productie of het verlenen van diensten, met een aantrekkelijk salarispakket. Het gemiddelde salaris voor de beste business schools in operations management 2021 ligt tussen $ 60.000 – $ 135.000.

 

Wat is een MBA in Operations Management?

Een van de meest voorkomende specialisatie onder de meerderheid van de business schools is een MBA in operations management. Het nastreven van een MBA in operations management biedt een wereldwijd perspectief op trends in de industrie om aan de vraag van klanten te voldoen. Ook heeft, met een boom in de technologie, agile innovatie geleid tot het oplossen van het eeuwenoude probleem van de integratie van operations en innovatie. Bijvoorbeeld, Amazon beheersen van de snelle levering van de producten op een standaard tijdstip dat alle bedrijven moeten voldoen.

 

Sommige van de beste business schools begrijpen deze verandering en bieden specialisatie in operations of een ander verwant gebied zoals logistiek.  Een Master of Business Administration in operations management is over het algemeen voor 2 jaar.

 

De belangrijkste functie van operations is het leveren van betrouwbare, voorspelbare diensten en producten. Dit betekent dat u probeert de variaties in wat u produceert te minimaliseren, zodat de klanten weten dat ze kunnen vertrouwen op de consistentie van uw product. Dit is waar Lean Six Sigma om de hoek komt kijken.

 

Reikwijdte van MBA in Operations Management

reikwijdte van mba operations management

Een MBA in operations management personeel is verantwoordelijk voor het toezicht op de activiteiten van het bedrijf door ervoor te zorgen dat ze efficiënt en effectief zijn. Zij zijn de ruggengraat van de dagelijkse operaties van het bedrijf en helpen bij het leveren van kwaliteitsproducten/diensten tegen de juiste kostprijs en op schema.

 

Als we het in één zin moeten omschrijven, dan gaat operationeel management over het uitvoeren van de bedrijfsstrategie op het terrein.

 

Een afgestudeerde met een MBA in operations management houdt zich vooral bezig met plannen, organiseren en toezicht houden in het kader van productie, fabricage of dienstverlening. Het is een leveringsgerichte discipline die zowel analytische als organisatorische vaardigheden vereist.

 

In het huidige scenario is operations excellence de sleutel tot overleven. Trouwens, LinkedIn heeft bijna 40.000 vacatures met de woorden “operationeel manager”, wat aangeeft dat er behoefte aan is. Bedrijven als Airbnb, Lyft, Amazon, enz. werken al met goed gedefinieerde operationele uitmuntendheid om het marktaandeel te veroveren.

 

Operations management is in omvang gegroeid en belangrijker geworden. Bovendien is een efficiënte bedrijfsvoering een essentieel instrument om concurrentievoordeel te behalen.

 

Salaris en werkgelegenheidsstatistieken

Volgens de 2019 GMAC Corporate Recruiters Survey is 26% van de ondervraagde werkgevers van plan om MBA-afgestudeerden aan te nemen voor operations rollen in 2019. Organisaties in de energie- / nutssector en de verwerkende industrie zijn van plan om 38% en 47% van de nieuwe aanwervingen in operationele rollen te plaatsen.

 

Andere belangrijke sectoren die MBA-afgestudeerden in dienst nemen voor operationele functies zijn non-profit/overheid (26%), producten en diensten (29%) en gezondheidszorg (30%).

 

Volgens het U.S. Bureau of Labour and Statistics bedroeg het gemiddelde jaarloon van een operations manager vorig jaar $123.880. Het 75e percentiel loon bedraagt 157.120.

 

 

 

business management 

vacatures

auto verkopen

 

 

https://www.newbusinessmanagement.com/