Galvada
Image default
Cadeau

Stappenplan en methode voor het oplossen van een 3×3 Rubik’s kubus voor beginners en kinderen


Als je besluit het geheim van het samenstellen van een populair puzzelspeelgoed te onthullen, moet je beginnen met het onderzoeken van de interne structuur en het functioneren van de puzzel. De kubus wordt verkocht in winkels voor kantoorartikelen, supermarkten en winkelcentra, in de schappen van de speelgoedafdeling.

Maar uit miljarden combinaties zal een volwassene nauwelijks de enige oplossing voor deze 3D-puzzel kunnen vinden zonder veel tijd te besteden aan studeren en monteren, laat staan ​​aan kinderen.
Na het bekijken van video’s van de snelle Rubik’s kubus, zou je kunnen denken dat het gemakkelijk is. Maar zo eenvoudig is het niet. Dus de eerste en belangrijke stap voordat je begint met het oplossen van de puzzel, is deze op te splitsen in afzonderlijke elementen.
Rubiks kubus 3×3 is gemaakt in de vorm van een mechanische kubus met zijden van een strikt gedefinieerde kleur.
Hoe werkt de kubus van een rubik?
Hoe werkt de kubus van een rubik?

Elk gezicht is op dezelfde manier ontworpen en bestaat uit:

centrale segmenten (één kant bevat een dergelijk segment) die rond de as kunnen draaien en in zijn ‘eigen’ cel blijven (in ons voorbeeld zijn dit bruine centrale vierkanten aan elke kant)
8 hoeksegmenten, waarvan de vierkante delen in drie verschillende kleuren gekleurd zijn (dergelijke segmenten zijn bijvoorbeeld paars)
12 ribben gelegen tussen de hoeksegmenten en met twee verschillende kleuren (dit zijn bijvoorbeeld lichtblauwe vierkanten)
De Rubiks kubus bestaat uit 20 beweegbare delen – dit zijn randen en hoeken. Als u weet hoe 12 randen en 8 hoeksegmenten kunnen bewegen, begrijpt u wat het principe van de puzzel is.
Rubiks kubus bestaat uit 20 beweegbare elementen
Rubiks kubus bestaat uit 20 beweegbare elementen

Wat gebeurt er als u één gezicht roteert? De middelpunten zijn statisch (niet verschuivend), de randen veranderen van positie om de plaats van andere randen in te nemen en de hoeken gaan naar de hoek.

Bij elke verplaatsing en rotatie van de zijkanten van de kubus blijft de rand de rand en blijft het segment in het midden het midden.

Hoe u de Rubiks kubus gemakkelijk, snel en correct kunt oplossen: formule, volgorde van montage, combinaties
De verzamelde Rubiks kubus betekent dat alle elementen zich op “hun” plaatsen bevinden. De centra die op één plaats zijn bevestigd, dienen als oriëntatiepunten voor de juiste locatie van de vierkanten.

De zijkanten van de ribbe tussen het rode en groene middelpunt zijn roodgroen gekleurd. Dit betekent dat de opgeloste Rubiks kubus een groene rand heeft naast het groene centrale segment en een rode naast het rode centrale segment.
De juiste locatie van de driekleurenhoek is tussen de middelpunten van de overeenkomstige kleuren.

 

Om een ​​Rubiks kubus op te lossen, moet je op de centrale elementen letten

Fase 1: montage van de rand

Laten we beginnen met één kleur. In ons diagram is het geel. Als je liever met een andere kleur begint, herhaal dan alle stappen met elementen die in die kleur zijn geverfd.
Plaats de kubus met het gele middensegment naar boven. Plaats vervolgens aan de andere onderkant een wit midden (standaard Rubik-kubussen hebben dezelfde rangschikking van kleursegmenten, omdat het gele midden altijd boven het wit is).
We leggen alle randen van de kleur die we nodig hebben rond het centrale vierkant bloot. Op de bovenkant van de kubus moet een geel kruis worden gevormd.
Maar dit gaat als volgt:
de rand is, zoals we al zeiden, gekleurd in drie verschillende kleuren, daarom moet de tweede kleur overeenkomen met het centrum dat dichterbij is.
De kleur van de tweede rand moet overeenkomen met het middenstuk
De kleur van de tweede rand moet overeenkomen met het middenstuk

Zonder een idee van de structuur van de kubus, zal deze fase moeilijk te begrijpen zijn. Maar als je geen spijt hebt van de tijd voor training (zonder de tips van degenen die de montage op hoge snelheid onder de knie hebben), dan komt alles goed.

Degene die voor het eerst een lastige puzzel begon op te lossen, verlaat zijn onderneming meestal na het gevouwen kruis en een van de zijkanten. Ze hebben niet het geduld om verder te gaan. Maar we gaan door, want de puzzel is nog niet opgelost!

Dus het belangrijkste voor ons is nu niet op te geven en zelf het kruis te vouwen. Het is beter om het artikel voor deze tijd af te sluiten, maar als de oplossing niet bij je komt, bekijk dan de onderstaande voorbeelden.
Het onderstaande diagram helpt u erachter te komen hoe u vierkanten van dezelfde kleur kunt kruisen. Herhaal deze stap 4 keer, want elke kleur moet kruiselings worden opgemaakt.

 

Herhaal alle stappen 4 keer
Het begin van de montage van het kruis

Hoe het kruis neer te leggen:

Draai de puzzel om met het gele midden naar boven (als je een andere kleur hebt gekozen, plaats dan de zijde met het centrale deel van de door jou geselecteerde kleur bovenaan). Het witte centrum is eronder.
Zoek naar de geelgekleurde vlakken aan de onderkant. Vergeet niet dat twee kleuren van elke rand nu belangrijk voor ons zijn.
Zoek de onderrand, gekleurd in geel, en scrol deze zodat het gele vierkant van de rand “zijn plaats” op de bovenrand inneemt.
Laten we het volgende doen:

Het gele midden wijst naar beneden.

breinbrekers

https://breinbrekers.be/