Galvada
Image default
Aanbiedingen

Tips voor mensen die bij een netwerkbureau of ICT-bedrijf willen werken

digitale werkplaats google nijmegen

App’s is een bijzonder beroep. Je kunt er echte vaardigheden mee leren, net als fietsen. Bij de eerste indruk heel belangrijk, zodat u beter voorbereid bent om te bekend zijn. dat u iets vergeet. Je moet niet opvallen in je cv, maar ook je beste resultaten laten zien in het eerste gesprek.

Wees bereid om het verschil te maken. Soms merken we dat de kandidaat met bepaalde zaken worstelt, of zijn de verwachtingen van beide partijen niet consistent. Werken bij een netwerkbureau of ICT-bedrijf vereist de nodige kennis en motivatie. Daarnaast hebben we in Webdevelopmentapp een bepaalde manier van werken en onze eigen cultuur die je kan helpen bepalen of het past. Werk gevonden in Webdevelopmentapp, wil je solliciteren? We hebben vijf tips verzameld om u de nodige voordelen te bieden.

Lees de vacatures goed door

Klinkt voor de hand liggend, maar lees de vacature volledig door. Blijf niet alleen op de titel, maar kijk welke verantwoordelijkheden u neemt, welke verantwoordelijkheden erbij komen kijken en wat uw potentiële werkgevers verwachten. Moet je een bepaalde techniek beheersen, zoals het exacte raamwerk of een specifieke manier van werken? Overweeg je eigen kunnen en durf de sleutel te zijn. Herkent u een term, begrijpt u de betekenis van een technologie ruwweg of heeft u deze ‘bestudeerd’? Heel goed, maar helaas gaat dit niet verder dan specifieke ervaring.

Je professionele niveau en ervaringsniveau zijn ook belangrijk. Bent u op zoek naar een junior of junior, waar past u bij? U gebruikt de X-technologie al drie jaar, maar moet u de Y-technologie gebruiken? Dan is deze vacature misschien niet voor jou. Zelfs als je een beetje weet van technologie Y, is dat niet zo. Ben je echter bereid om technologie Y te doen, maar heb je niet genoeg ervaring? Vraag dan of het bedrijf trainingen geeft op een specifiek gebied. Extra training geven of vaardigheden ontwikkelen door middel van persoonlijke projecten. Controleer zorgvuldig welke specifieke technologieën nodig zijn en hoeveel ervaring ze verwachten op te doen. Maar is dit het soort werk dat je elke dag wilt doen?

Wees klaar

Ook onze tweede tip klinkt voor de hand liggend, maar mensen durven er soms niet makkelijk mee om te gaan. Heb je de vacature goed gelezen, wil je dit doen? Voer vervolgens een achtergrondcontrole uit op het bedrijf. Controleer wat het bedrijf heeft gedaan en wat ze vertegenwoordigen. Lees de “Over” -pagina zorgvuldig om te zien of u meer weet over de bedrijfscultuur of hoe de website werkt. Je kunt ook kijken naar de sociale mediakanalen van het bedrijf. De ideale plek om foto’s en video’s te vinden van achter de schermen, teambuilding en andere evenementen.

Welk type project kunt u verwachten?

Richt het bedrijf zich voornamelijk op grote binnenlandse en internationale bedrijven? Of een kleinere KMO? Waar bevinden de klanten zich? En: in welke soorten projecten kunnen netwerkagenten of ICT-bedrijven opvallen? Over puur webdesign? Een website en online winkel bouwen? Of gaan ze verder in applicaties en platforms? Kijk ook of het gaat om een eenmalig project of langdurige samenwerking. Door langdurige samenwerking werk je zeker enkele maanden aan een project. Wil je dit? Of heb je liever een paar kleine baantjes?

Overweeg uw rol in het bedrijf

U heeft nu een algemeen beeld van wat u kunt verwachten, maar tegelijkertijd heeft u ook rekening gehouden met de verwachtingen van het bedrijf. En welke vragen er gesteld kunnen worden. Zorg ervoor dat u de professionele ervaring en kennis die u hebt verzameld in e-mails en interviews nauwkeurig en nauwkeurig kunt beschrijven. Verzamel van tevoren enkele specifieke voorbeelden die overeenkomen met vacatures. Zijn ze op zoek naar analisten? Vervolgens moet u uw ervaring als analist effectief kunnen bewijzen. Een paar tips op je cv zetten zijn pinda’s. Bewijs dat je hier goed in bent, wat een diepe indruk op je heeft achtergelaten. Kies hier altijd voor kwaliteit boven kwantiteit. Betere voorbeelden dan tien kleine ambachten.

Houd altijd rekening met uw inbreng in groepsprojecten. Waar ben je verantwoordelijk voor? Hoe de taak voltooien?

Zoek naar voorbeelden die uw vaardigheden en talenten illustreren. Schrijf of zeg bijvoorbeeld niet dat je een echte probleemoplosser bent, maar geef een voorbeeld om te laten zien dat je het echt doet. Schrijf de belangrijke inhoud op die je in je werk hebt gevonden en de toegevoegde waarde die het bedrijf kan opleveren. Dit gaat uw professionele vaardigheden ver te boven. U kunt ook gerelateerde hobby’s, persoonlijkheidskenmerken, levenslopen … op de werkplek gebruiken. Zet de voorbereidingen en de items die getoond moeten worden op de laptop. Aan het begin van het interview hoef je bijvoorbeeld maar twee dingen te doen: voer het wifi-wachtwoord in en zet de laptop aan. Zou je je zelfverzekerder voelen?

Zal de persoon aan tafel u vragen om een voorbeeld voor te bereiden? Raak dan niet in paniek. Als je het niet hebt of niet snel kunt vinden, antwoord dan eerlijk. Tijdens een sollicitatiegesprek door een puinhoop van mappen op een laptopcomputer bladeren, geeft geen goede indruk. Een beter idee is om achteraf een e-mail te sturen met een link naar het project.

Bundel uw vraag

U kunt ook veel praktische problemen tegenkomen. Schrijf alles op wat je denkt en breng je vragen mee naar het interview. Je wilt weten op hoeveel vakanties je recht hebt, welke opleidingsmogelijkheden je hebt en zelfs aan welke specifieke projecten je zou willen werken. Even langs op kantoor? Of wil iemand in het team meer gesprekken met u voeren? Door niet alleen vragen te beantwoorden, maar ook zelf vragen te stellen, kun je interesse tonen in het bedrijf. Het geeft u ook een goed algemeen inzicht in de werkinhoud en het bedrijf. Ben je introvert? Dan is het voorbereidingsprobleem een absoluut noodzakelijke voorwaarde om enige tijd in het dialoogproces door te brengen om op te lossen. Wees niet alleen bereid om ervoor te zorgen dat u zelfverzekerd bent en om met vertrouwen deel te nemen aan sollicitatiegesprekken, maar ook om uw interesse en professionele houding te tonen.

Jezelf kennen

Tijdens interviews zeggen kandidaten soms: “Nou, ongeveer een half jaar geleden …”. Daarna viel er een lange stilte. Zorg ervoor dat je precies weet wat was en wanneer voltooid. En wat je ervan hebt geleerd. Het laat zien dat je echt om je vak geeft, wat een goede indruk maakt. Schrijf je sterke en zwakke punten op. Dit zijn niet per se ‘je beste en slechtste eigenschappen’ – deze vraag is inderdaad achterhaald. Misschien ben je een technisch sterke analist, maar heb je weinig met graphics te maken. Of ben je een ontwikkelaar die graag dingen bouwt maar geen interesse heeft in denken? Wees dan vanaf het begin eerlijk.Solliciteer niet voor banen die je niet echt leuk vindt. Vindt u dat webdesign morgen uw werk is? Nou, vacatures die puur gerelateerd zijn aan front-end ontwikkeling zijn niet jouw echte ding. Weet wat je wilt. Van de inhoud van de baan tot het type bedrijf, het omvat ook hoe lang je in het bedrijf wilt werken en of je het leuk vindt om in een klein of groot team te werken. Alleen zo kun je bepalen of een vacature bij je past.

Wees positief, maar wees eerlijk

Is je eerdere werkervaring teleurstellend? Is het super interessante item dat u wilt weergeven misplaatst door de klant omdat u denkt dat hij verkeerde beslissingen heeft genomen? Of moet je alles zelf doen in een groepsproject? Dan kun je dit natuurlijk kort vermelden, maar wees respectvol. Maak het kort en krachtig en lees dan direct de belangrijkste punten. Vertel ons op elk moment welke problemen u tegenkomt en wat u zoekt. Je moet niet positief en optimistisch zijn, maar je negatieve ervaring omzetten in een verlangen naar een nieuwe baan.

Sluit af met een specifieke afspraak

Aan het einde van het interview ontvang je meestal de volgende stappen. Zorg ervoor dat wanneer u het kantoor verlaat, u weet wanneer u een reactie kunt verwachten, hoeveel sollicitatierondes zijn gemaakt en of u vóór de exacte deadline hebt getest. In Webdevelopmentapp onderhouden we altijd een open communicatie en onze feedback met sollicitanten en elkaar is heel direct. We willen weten wat u vindt van sollicitatiegesprekken, functiebeschrijvingen en ons bedrijf. Als u bij ons werkt, hopen we dat u zich goed voelt. Dat kan alleen als we met een positieve instelling gaan samenwerken.

https://www.webdeveloper.today/2021/12/create-perfect-logo-or-icon-for-your.html

https://webdevelopmentapp.com/nl/online-workspace.html