Galvada
Image default
Auto

Wat kost het om een bestelauto te leasen?

De kosten van een bestelauto leasen liggen erg uiteen. Dit heeft met meerdere factoren te maken. Op de eerste plaats is het zo dat bestelauto’s duurder worden om nieuw te leasen naar mate de aanschafprijs van de betreffende bestelauto ook hoger is. Een bestelauto die nieuw € 13.000,- kost kan dus voordeliger worden geleased dan een bestelauto die nieuw een aanschafprijs van € 23.000,- heeft. Dit is dus iets om rekening mee te houden. Daarnaast speelt het merk en het model natuurlijk een rol, samen met de specificaties van de auto, zoals bijvoorbeeld het vermogen en de ruimte in de laadbak. Dit zijn slechts voorbeelden, want er zijn veel zaken die invloed hebben op de leaseprijs.

De leasebedrijven hanteren ook eigen tarieven

Het is goed om te weten dat leasebedrijven ook niet vast hoeven te houden aan standaard prijzen. Er zijn wel adviesprijzen, maar de ondernemingen hoeven zich hier niet druk om te maken wanneer zij dit niet willen. Hierdoor kan het zijn dat een bestelauto leasen bij de ene maatschappij € 300,- per maand kost en bij de andere maatschappij maandelijks € 370,- kost. Dit is nogal een verschil en daarom is het belangrijk om ook de tarieven van de leasemaatschappijen met elkaar te vergelijken voordat je een keuze maakt.

Waar moet je nog meer op letten?

Je moet op nog enkele zaken letten bij het leasen van een bestelauto. Wil je bijvoorbeeld gaan voor Peugeot Partner lease, omdat dit een betrouwbare en veilige bedrijfsauto is? Dan is het goed om te letten op de mogelijke leasevormen. Short lease kan goed zijn als je de auto maar kort nodig hebt, maar is maandelijks wel duurder dan operational lease, waarbij je de auto voor langere tijd leaset. Let ook goed op het eigen risico bij schade.

Voor meer info : Wat kost het om een bestelauto te leasen?

Gerelateerde artikelen

Hoge kwaliteit reinigingsmiddelen voor je wagen

Welke vormen van leasen komen het meest voor?

Citroën Berlingo als bedrijfsauto, kopen of leasen?

Leave a Comment