Galvada
Image default
Vakantie

Deze informatie zal je helpen bij het rijden en huren van een auto in Zuid-Afrika

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden voordat je in Zuid-Afrika gaat autorijden. Zuid-Afrika is het negende grootste land van Afrika. In vergelijking met andere Afrikaanse landen wonen er ook veel mensen. Maar in vergelijking met de meeste Aziatische landen wonen er minder mensen, waardoor het gemakkelijk is om in Zuid-Afrika te rijden.

Dingen om rekening mee te houden tijdens het rijden en het huren van een auto in Zuid-Afrika

Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden voordat je met een auto gaat rijden of een auto gaat huren in Zuid-Afrika. Hieronder vind je enkele van deze zaken.

Verkeersregels van Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika rij je aan de linkerkant van de weg. De auto’s die je huurt in Zuid-Afrika hebben dus een stuur aan de rechterkant. De snelheidsbeperkingen van Zuid-Afrika staan in kilometers aangegeven langs de kant van de weg.

Aangezien er in de meeste landen rechts wordt gereden, benadrukt de overheid van Zuid-Afrika dat links rijden de belangrijkste regel is. Zeker voor mensen die in een huurauto rijden en het niet gewoon zijn om links te rijden.

Parkeren in Zuid-Afrika

Het is toegestaan om voor je huis te parkeren, maar het is raadzaam om andere voertuigen niet te blokkeren. Het is ook verboden te parkeren in straten die eigendom zijn van andere bewoners. In sommige gebieden heb je toestemming nodig om te parkeren.

Alle openbare plaatsen in Zuid-Afrika hebben specifieke parkeerterreinen waar je je auto moet parkeren om ongemak voor jezelf en andere mensen te voorkomen. Bezoek hun site en ontdek meer: https://www.autoprio.nl/nl-zuid-afrika/. Als je een auto wil huren zorg er dan voor dat je de autoverhuurdiensten vergelijkt zodat je de beste huurauto kan vinden.

De staat van de wegen in Zuid-Afrika

Zuid-Afrika heeft goede wegen die uitstekend onderhouden zijn. De meeste mensen vinden het rijden op de wegen van Zuid-Afrika erg gemakkelijk. Als je een auto huurt, zal het heel eenvoudig zijn om op de wegen van Zuid-Afrika te rijden vanwege de goede en correcte wegen.

Het is wel zo dat de criminaliteit in Zuid-Afrika erg hoog is. Criminelen in Zuid-Afrika zijn altijd op zoek naar een kans en kunnen voor veel problemen zorgen. Als je met een huurauto rondrijdt in een verlaten gebied in Zuid-Afrika, moet je waakzaam zijn. Dus, alhoewel de conditie van de wegen uitstekend is, kan je geconfronteerd worden met een heleboel problemen op de weg. Stop niet langs de weg en stop nooit als een andere auto wil dat je stopt.

Rijbewijs in Zuid-Afrika

In Zuid-Afrika is een nationaal rijbewijs genoeg om te mogen rijden. Hoewel je in Zuid-Afrika geen internationaal rijbewijs nodig hebt, wanneer je een autoverhuurbedrijf bezoekt, is het echter beter om toch een internationaal rijbewijs aan te vragen. Zeker als je vaak het buitenland bezoekt. 

Dit bespaart je een hoop problemen met het verkeer, boetes, enz. in Zuid-Afrika en in vele andere landen. Niet elk land vereist een internationaal rijbewijs, maar het is handig om er één te hebben.

Eindconclusie

Zuid-Afrika is een geweldig land voor chauffeurs vanwege de staat van de wegen, maar je kan met andere problemen te maken krijgen. Je kan best contact opnemen met de ambassade van je eigen land voor je naar Zuid-Afrika vertrekt. Het is ook aan te raden om met de verkeersautoriteiten van het land dat je bezoekt te praten voordat je er met een auto gaat rijden of er één gaat huren.

https://www.autoprio.nl