Galvada
Image default
Gezondheid

EAZ: innoverende oplossingen voor de agrarische sector

Op de agrarische sector wordt jaarlijks veel energie gebruikt. Dit geldt bijvoorbeeld voor boerderijen die vee houden maar ook waar elektrische apparatuur of tractors worden gebruikt. Bij het plaatsen van een kleine windmolen van EAZ kan je een deel van deze energie zelf op je eigen land opwekken! Hiermee bespaar je niet alleen kosten maar laat je ook zien dat je geeft om het milieu.

Het voordeel van een kleine windmolen

Om de kosten van energie tegen te gaan op boerderijen zijn wij bij EAZ opgekomen met innoverende oplossingen voor de agrarische sector. Denk bijvoorbeeld aan een kleine windmolen van EAZ. Deze bron van duurzame energie kan een groot deel van het energiegebruik van je boerderij dekken en op jaarlijkse basis veel kosten besparen. Daarnaast gaat deze vorm van duurzame energie ook mee als fossiele brandstoffen langzaam maar zeker opraken. 

Hoe duur is een windmolen? Op korte termijn lijkt een windmolen een enorme investering. Het kost veel geld en de windmolen en de windmolen gaat maar een bepaalde tijd mee. EAZ Wind heeft een windmolen ontwikkeld die gemaakt is om 20 jaar heen mee te gaan, dag in dag uit. De windmolen verdient op lange termijn het geld weer terug omdat je minder geld kwijt bent aan de energierekening. 

De windmolens werken de hele dag door en leveren energie. Deze energie kan voor de meeste boerderijen direct worden gebruikt. Natuurlijk zijn er pieken waarin het energiegebruik hoger is dan de opbrengst van een windmolen, maar toch scheelt het heel erg als je kijkt naar de energierekening. 

Een duurzame vorm van energie

Een kleine windmolen van EAZ Wind is een duurzame en hernieuwbare vorm van energie. Wanneer je deze paart met zonnepanelen kan je in veel gevallen de energiekosten van een boerderij al dekken. Voor elke boerderij geld een ander systeem en daarom bieden wij een systeem dat het beste werkt voor jouw boerderij.

Ben je benieuwd naar wat EAZ Wind nog meer voor je kan betekenen? Bezoek dan snel onze website! Wij bieden innovatieve oplossingen voor boerderijen en bedrijven in de agrarische sector op een duurzame manier. Ons doel is om een groot deel van de boerderijen in Nederland en België te voorzien van groene energie en zo milieuvervuiling tegen te gaan door middel van onze kleine windmolens en zonne-energie. Zo hopen wij een duurzame wereld tegemoet te kunnen gaan!

 

https://www.eazwind.be/