Galvada
Image default
Banen en opleidingen

Staff recruitment

staff recruitment

10 Wervingstools om het Meeste uit uw Wervingsproces te Halen

Naarmate uw bedrijf groeit en de markt competitiever wordt, worden rekruteringsstrategieën complexer en belangrijker. Wervingstools zijn populaire oplossingen voor bedrijven die wervingstaken moeten coördineren en het wervingsproces moeten stroomlijnen. Ze kunnen u helpen tijd en geld te besparen en meer middelen te besteden aan de arbeidsintensieve aspecten van het verwerven van talent.

Overweeg de implementatie van de tien recruitertools die in dit artikel worden beschreven om de rekruteringsprocessen en -procedures van uw bedrijf te verbeteren.

Wat zijn rekruteringsinstrumenten?

Wervingssoftwaretools maken het voor werkgevers gemakkelijker om vacatures te adverteren en in te vullen. Deze tools zijn ontworpen om het zoekproces naar een baan voor kandidaten en werkgevers te automatiseren en te vereenvoudigen, waardoor bedrijven sollicitaties kunnen organiseren en talent kunnen aanspreken.

Wervingstools worden geleverd met een reeks functies, zoals:

 • Organiseren en ordenen van informatie over sollicitanten
 • Vacatures plaatsen en adverteren
 • Het sollicitatieproces volgen
 • Communiceren met sollicitanten
 • Nieuwe werknemers onboarden
 • Wervingsstatistieken registreren

Voordelen van het gebruik van software voor personeelswerving

Het aannemen van nieuwe medewerkers is een van de belangrijkste verantwoordelijkheden binnen elke organisatie. Wervingstools kunnen op veel manieren helpen:

 • Tijd besparen: Wervingssoftware vereenvoudigt administratieve taken en vermindert de tijd die rekruteringsprofessionals besteden aan vervelende gegevensinvoer of screeningtaken.
 • Talent aantrekken: Door een volgsysteem voor kandidaten en andere wervingstools te implementeren, kunt u in contact komen met meer kandidaten.
 • Gegevens beschermen: Wervingstools bieden een kant-en-klare, veilige database met kandidaat-informatie waarvan u een back-up kunt maken in de cloud.

Top 10 Hulpmiddelen voor Recruiters

Elk jaar komen er nieuwe tools en producten op de markt om het rekruteringsproces te stroomlijnen. Hier zijn 10 van de beste tools om recruiters en wervingsmanagers te helpen:

 1. Vacaturesite Vacaturesites of banenzoekmachines bieden basisdiensten die bedrijven in contact brengen met werkzoekenden. Sommige softwareoplossingen plaatsen automatisch externe vacatures op populaire vacaturesites.

 2. Geprefabriceerde Beoordeling Pre-employment assessment tools evalueren de capaciteiten van een kandidaat voordat hij in aanmerking komt voor een functie.

 3. Chatbots AI-chatbots kunnen automatisch veelgestelde vragen van sollicitanten beantwoorden, sollicitatiegesprekken plannen en de aandacht trekken van mensen die actief op zoek zijn naar vergelijkbare functies.

 4. Interviewsoftware Interviewsoftware helpt bij het houden van pre-screeningsinterviews met behulp van video, spraak of tekst.

 5. Volgsysteem voor Aanvragers (ATS) ATS verzamelen kandidaat-informatie in een database en coördineren verschillende sollicitatiematerialen bij elke stap van het wervingsproces. https://ats.work/

 6. Klantrelatiebeheer (CRM) CRM-software biedt voortdurende interactie met kandidaten in de database en helpt bij het benadrukken van de kandidaatervaring.

 7. Mobiele Apps Mobiel-compatibele wervingstools maken het voor kandidaten gemakkelijker om vanaf hun telefoon te solliciteren.

 8. Verbeterde Schrijfsoftware Schrijfsoftware helpt verbeterpunten in uw vacatures te identificeren en suggesties te geven over hoe u de kracht van woorden kunt benutten om goede kandidaten aan te trekken.

 9. Sociaal Netwerk Sociale rekruteringssoftware helpt bij het vinden van kandidaten met de juiste vaardigheden, houding en levensstijl voor uw bedrijf.

 10. Onboardingsoftware Onboardingsoftware automatiseert het proces, vermindert de administratieve stress en zorgt ervoor dat nieuwe medewerkers eenvoudig de benodigde programma’s kunnen downloaden en op elk gewenst moment de training kunnen voltooien.

Wie kan het Meeste Profiteren van Recruitertools?

Als u over de middelen beschikt, kunt u overwegen een rekruteringsprofessional in te huren om de informatie in de rekruteringstool te interpreteren. Rollen waarvoor u iemand kunt inhuren zijn onder andere:

 • Recruiter: Werkt samen met wervingsmanagers om functiebeschrijvingen te maken en kandidaten te vinden.
 • Specialist voor Talentwerving: Ontwikkelt langetermijnstrategieën voor het ontwikkelen van talent.
 • Human Resources-vertegenwoordiger: Zorgt ervoor dat uw bedrijf de arbeidswetgeving naleeft en helpt werknemers bij het arbeidspapierwerk.

Veelgestelde Vragen over Wervingssoftware

Hoeveel kost software voor personeelswerving? Wervingssoftware vereist doorgaans een initiële vergoeding en een maandelijkse vergoeding per recruiteraccount. Grote bedrijven kunnen jaarlijks duizenden dollars uitgeven aan hightech software om grote aantallen sollicitanten te verwerken. Kleine bedrijven kunnen gratis wervingssoftware online vinden, hoewel deze mogelijk beperkte functies hebben.

Wat is een wervingsdatabase? Een wervingsdatabase is een archiefkast vol documenten die zeer gevoelig zijn voor diefstal, verlies en schade. Met wervingstools kunnen werkgevers gemakkelijk elke kandidaat volgen die solliciteert.

Wat zijn de populairste rekruteringstools? Applicant Tracking Systems (ATS) zijn veruit de populairste rekruteringssoftware. Ze filteren ongepaste applicaties en verkleinen de kandidatenpool, zodat u degenen kunt vinden met de vaardigheden en eigenschappen die u zoekt. https://ats.work/ 

Ats Vacatures

 

https://www.dergatsjev.be/2024/06/vacature-plaatsen-en-verspreiden-de.html