Galvada
Image default
Auto

Welke vormen van leasen komen het meest voor?

Leasen is heden ten dage heel gewoon. Niet alleen wordt er zakelijk een auto geleased. Er zijn ook veel particulieren die een auto leasen. Voordat je besluit om te gaan leasen is het slim om je eerst in te lezen, zodat je voor de beste optie kiest. Wij helpen je op weg met een aantal praktische tips. Bij een bedrijfswagen leasen, kom je in aanraking met vele leasevormen. De meest voorkomende zijn:

  • Full Operational Lease

Deze leasevorm houdt in dat de leasemaatschappij zorgdraagt voor aanschaf van de auto en alles wat erbij komt kijken, zoals verzekering, onderhoud, reparaties,  afwikkeling bij schade en vervangend vervoer. Je spreekt van tevoren een bepaald bedrag af wat je per maand betaalt.

  • Netto Operational Lease houdt in dat je alleen een bepaald bedrag voor de auto zelf betaalt per maand. Alle operationele zaken, zoals onderhoud, verzekering en reparaties, verzorg je zelf, of deels zelf. 

Financial Lease

In tegenstelling tot Full en Netto Operational Lease, waar de aanschaf van de bedrijfswagen niet op de balans komt te staan van het bedrijf, is dit bij Financial Lease wel het geval. Je betaalt de auto dan weliswaar gespreid in een aantal termijnen, maar de auto komt wel op naam van jezelf of het bedrijf te staan. Het nadeel hiervan is dat de auto dus op de balans komt te staan en daarmee het netto bedrijfskapitaal zal verlagen. 

Welke leasevorm past bij jou?

Het is logisch dat je op het moment niet precies weet welke vorm van een bedrijfswagen leasen het beste bij jou past. Het kan zijn dat je al een bepaalde voorkeur hebt voor een leasevorm, maar toch nog twijfels hebt. Bespreek deze dan met een adviseur die gespecialiseerd is in bedrijfswagens leasen, of zoek op internet naar testen die kunnen uitwijzen welke vorm van bedrijfswagens leasen het beste bij jou past.

Voor meer info : Welke vormen van leasen komen het meest voor?

Leave a Comment